Karibské moře |
Na můj vkus je v níe uvedených receptech té vodky moc. Volil bych tak poměr 1 díl vodky a 5 dílů tomatového dusu. Aby to nebyl zabiják místo vyproováku.
Preferuji obyčejný dus, nepřichucený.
Pár receptů :
1. vodka 4 cl, rajčatová áva 6 cl , citrónová áva 1 lička worcestrové
omáčky, několik kapek tabasca, sůl, pepř čerstvě mletý
Do ejkru dáme několik kostek ledu, přidáme odměřené suroviny a důkladně
protřepeme. Nalijeme s ledem do vysoké sklenice. Ozdobíme stonkem řapíkatého
celeru.
1 dl rajčatové ávy, 0,5 dl vodky, 0,1 dl citronové ávy, tabasco, worcesterská omáčka, mletý pepř, Alpská sůl.
Rajčatovou a citronovou ávu nalijeme spolu s vodkou do vychlazené sklenice na long drink , přidáme několik kapek worcesterské omáčky, tabasca, osolíme a opepříme. Přidáme led. Jako dekoraci můeme do sklenice vloit snítku bazalky a na okraj sklenice prouek citronu a pórku.
Původ tohoto koktejlu není jistý, jeho domovinou Karibik není.
Kam dál